Homelea

Homlea.jpg

This project has two elements; a garage conversion to ancillary accommodation and replacement rear extension to provide new kitchen and utility. The site sits within the Thornford Conservation Area, so the project had to be approached with some sensitivity.

The garage conversion was relatively simple, the size and shape of the building were not changing and the street facing elevation was not altered, so from public areas there would be no discernible difference.

The new rear extension to the house was a little more difficult. The client was open to a contemporary solution, which was handy as to get the space they required a pitched roof was not feasible. A flat roof with parapet was the chosen solution with the wall cladding visible to the public areas to mimic the materials on the existing extension.

055-11A Proposed Elevations and Section 1.jpg
055-11A Proposed Elevations and Section 3.jpg
 
055-11A Proposed Elevations and Section.jpg